fbpx

WATER IS LIFE

WONEN OP EEN EILAND

KNAP STAALTJE VAN LANDSCAPE DESIGN

Het stedenbouwkundig concept van Schelde-Eiland is ingenieus. Alleen al het gegeven van een schiereiland dat langs drie kanten wordt omringd door water is uniek. Maar ook de inplanting van de drie gebouwen die samen Schelde-Eiland vormen, is weldoordacht. Zo werd er tussen de verschillende gebouwen veel ruimte gelaten die breder wordt naarmate je dichter bij het water komt. Dit resulteert in mooie perspectieven op de stroom en geeft aan elke plek op het eiland een echt vakantiegevoel. De positie van het laatste gebouw ‘Bord’eau’ spant trouwens ook op dit gebied de kroon gezien haar ligging op de oever van de jachthaven. Hierdoor beschikt elk appartement over een frontaal of zijdelings waterzicht. Ruime terrassen met een perfecte oriëntatie maken het plaatje af.

“Op het eiland wordt een ambitieus woonproject gerealiseerd met een bijzonder uitgangspunt. Een aaneenschakeling van unieke residenties gelegen in een autoluw woonerf dat fungeert als het kloppend hart waar je rustig kan verpozen en mensen elkaar kunnen ontmoeten. Deze nieuwe stadswijk heeft dan ook alle troeven om de sociale cohesie tussen de bewoners te stimuleren en te verbinden tot een gemeenschap.”


Luc Wallays
Creative director OMGEVING

VERBONDEN DOOR BRUGGEN

Schelde-Eiland is letterlijk verankerd in haar omgeving. Via de ophaalbrug aan de Bergstraat bereiken eilandbewoners snel het hart van Oudenaarde. De terrasjes van de Grote Markt bevinden zich op slechts 650 meter van de voordeur. De nieuwe fiets- en wandelbrug aan de oostzijde van het eiland is dan weer het ideale vertrekpunt voor een tocht doorheen de Vlaamse Ardennen.

WOONERF WORDT COMMUNITY

Een huis wordt pas een thuis als het mensen met elkaar verbindt. Schelde-Eiland is dan ook een community waar gelijkgestemden elkaar vinden om te genieten van de stilte en de natuur. De volledige site werd aangelegd in functie van de beleving van haar bewoners. Auto’s worden in de ondergrondse garage geleid waardoor absolute rust gegarandeerd is. Het eiland is voorzien van fietspaden, promenades, doorsteken en pleinen in natuursteen waardoor het aangenaam vertoeven is op ScheldeEiland. Zitbanken met zicht op het water nodigen uit tot een gesprek. Her en der zorgen bomen en plantenperken voor schaduw en beschutting. Op de kop van het eiland fungeert een plein als ontmoetingsplaats waar vriendschappen worden gesloten rond de petanquebaan. Een kunstwerk van Kris Martin, genaamd Day 9, geeft een extra dimensie aan het geheel.

EEN VERNIEUWDE JACHTHAVEN

Het succes van de jachthaven van Oudenaarde neemt elk jaar toe. De Vlaamse Waterweg besliste dan ook om de volledige infrastructuur binnenkort grondig te vernieuwen. Hoogtepunt is de aanleg van een heuse wandelpromenade over de volledige lengte van de haven! Wie droomt er nu niet van om van op het eigen terras het komen en gaan van de bootjes gade te slaan?