fbpx

WALK THE TOWN

DE MARKT ALS VERLENGSTUK VAN UW TERRAS

Een brug over het water,
op wandelafstand lonkt de stad,
parel der Vlaamse Ardennen,
met pittoreske steeg jes om te verdwalen,
winkelstraten om te ontdekken,
terrasjes om te verpozen,
cafés en restaurants om te genieten.

OUDENAARDE

PAREL VAN DE VLAAMSE ARDENNEN

Schelde-Eiland ligt op wandelafstand van het centrum van Oudenaarde, ook wel de parel van de Vlaamse Ardennen genoemd. Stad Oudenaarde ligt even ten zuiden van Gent en telt ongeveer 28.800 inwoners. De stad situeert zich in de Scheldevallei en herbergt een pracht aan historische panden waaronder het bekende stadhuis op de Markt met de daarbij horende Lakenhallen, de Sint Walburgakerk, het begijnhof en de Boudewijntoren. Het middeleeuws stadshuis vormt het kloppend hart van de stad, een imposant gotisch gebouw dat door Unesco als werelderfgoed werd geklasseerd. De Markt werd recent heraangelegd met kalkzandsteen zoals het volgens historici ooit moet zijn geweest. Een uiting van respect voor de rijke geschiedenis van de stad en meteen ook een inspiratiebron voor het ontwerp van Schelde-Eiland. Maar ook het Centrum Ronde Van Vlaanderen vormt een bekende trekpleister voor menig toerist.

GEZELLIG VERTOEVEN

MET HET BRUISENDE STADSCENTRUM IN JE ACHTERTUIN

Daarnaast is Oudenaarde ook een kleine, maar gezellige winkelstad, waarbij de winkelstraten de gezelligheid uitademen van oude pittoreske steegjes. Hier en daar kan je in één van de vele leuke tavernes, een stop inlassen om een lekker hapje te eten, of om gewoonweg wat te drinken op het terras. U vindt er een uitgebreid voorzieningenaanbod met onder andere een bibliotheek, cultureel centrum, diverse scholen en prima openbaar vervoersverbindingen met eigen treinstation.

“Jarenlang leefde Oudenaarde met haar rug naar de Schelde. Om het contact met de stroom te herstellen, werd het masterplan Scheldeboorden getekend. Dit resulteerde in de bouw van een voetgangers- en fietsbrug, de geplande aanleg van een nieuwe jachthaven en een wandelpromenade langs de Scheldekaaien. Het absolute sluitstuk van deze geslaagde transformatie is de aanleg van Schelde-Eiland, een ambitieus woonproject op een unieke locatie.”


Burgemeester van Oudenaarde